Naast de speciale editie van het Ezendröpke, hebben we ook een boek uitgebracht.

Wij herdenken onze helden uit Groot-Bree 1914-1918. Dit is een uitgave naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de wapenstilstand 11 november. Dit boek vormt een tweeluik met de tentoonstelling in de Collegekapel van het Stadhuis van 11 november tot 14 december 2018.

Het is een unieke uitgave geworden, waarin al de gekende  slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog uit Groot-Bree elk afzonderlijk worden belicht. Het is een ode aan “onze“ doden. Het boek is gemaakt in grootte van A4 formaat en bestaat uit 80 tal bladzijden. Dit is te bekomen gedurende de tentoonstellingsdagen aan de ontvangstbalie van het stadhuis voor de prijs van 15 €.

Deze tentoonstelling is geopend op alle zondagen van 11 november tot 9 december van 14 tot 17 uur. Gedurende de week is ze toegankelijk tijdens de openingsuren van het stadhuis tot en met 14 december. De toegang is gratis.

Voor de personen die deze uitgave toegestuurd wensen kan dit ook door storting van 17,5 € ,verzending inbegrepen, op rekening van de Heemkundige Kring Groot-Bree.

IBAN : BE 43 4528 0880 4101
BIC : KRED BEBB

Eveneens zal er een lezing plaatsvinden met als thema: Belgische geïnterneerden militairen deserteurs of niet? Deze lezing zal gegeven worden door ROB TROUBLEYN (Kenniscentrum, in Flanders Field, Ieper) Deze boeiende lezing zal plaatsvinden op woensdag 21 november vanaf 20.00 uur in de Kim-Clijsterszaal van het stadhuis van Bree. Dit betreft een organisatie van de Erfgoed Bree. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.