Op zaterdag 31 augustus zal onze jaarlijkse reis het Nederlandse Doorn en Amersfoort als eindbestemming hebben.  U zal allicht verbaasd opkijken: wat is daar wel te zien? Welnu, in Doorn heeft de laatste Duitse keizer Wilhelm II nog jarenlang zeer luxueus in een prachtig kasteel, na zijn troonsafstand in 1918, gewoond. Nochtans droeg hij een immense verantwoordelijkheid bij het losbarsten van de Eerste Wereldoorlog. Exclusief voor onze leden zullen we in de voormiddag, na een kopje koffie, een inkijk krijgen in het privéleven van de keizer.
Nadien rijden we per bus naar het nabijgelegen, wondermooie Amersfoort. Na de lunch brengen we een bezoek aan de originele mannenzaal, enig in Europa, die een goed beeld geeft van de middeleeuwse bejaardenzorg. Voor de gelegenheid zullen er dan acteurs in de huid van de oude mannen kruipen. Vervolgens staat er een korte stadswandeling op het programma, die zal worden afgesloten met een onvergetelijke boottocht op de grachten. Amersfoort vanaf het water lijkt nog mooier. Tenslotte is er allicht nog wel tijd om een terrasje mee te pikken.

Concreet: we vertrekken om 7.30 uur STIPT op het Stadsplein in Bree. Nadien gaan we onze reisgenoten in Kinrooi (aan het gemeentehuis) oppikken. ln principe zijn we terug thuis rond 19.30 uur. We kunnen deze reis aanbieden tegen een prijs van 52 euro per persoon, alles inbegrepen (bus, toegangsgelden en een typisch
Hollandse lunch in restaurant ’t Kannetje: soep, broodjes met beleg, koffie en fruit).
Wie van onze abonnees voor deze reis interesse heeft, kan vanaf 1 tot 30 juni zijn naam opgeven bij onze voorzitter Rudi Cober (tel. 0498/448948  of  via rudicober@telenet.be)
Denk er wel aan dat het aantal deelnemers beperkt is en dat de volgorde van inschrijving de deelnemerslijst bepaalt. Dus snel beslissen is de boodschap! Later ontvangen de geïnteresseerden een uitnodiging tot betaling en een uitgebreid programma. Alvast een goede reis!