Op zaterdag 31 augustus hebben we tijdens onze jaarlijkse reis het Nederlandse Doorn en Amersfoort bezocht. 

Ondertussen is ook de fotoreportage te bekijken op onze foto pagina’s : “Amesfoort”.

U zal allicht verbaasd opkijken: wat is daar wel te zien? Welnu, in Doorn heeft de laatste Duitse keizer Wilhelm II nog jarenlang zeer luxueus in een prachtig kasteel, na zijn troonsafstand in 1918, gewoond. Nochtans droeg hij een immense verantwoordelijkheid bij het losbarsten van de Eerste Wereldoorlog. Exclusief voor onze leden hebben we in de voormiddag, na een kopje koffie, een inkijk gekregen in het privéleven van de keizer.
Nadien reden we per bus naar het nabijgelegen, wondermooie Amersfoort. Na de lunch brachten we een bezoek aan de originele mannenzaal, enig in Europa, die een goed beeld gaf van de middeleeuwse bejaardenzorg. Vervolgens stond er een korte stadswandeling op het programma, die werd afgesloten met een onvergetelijke boottocht op de grachten. Amersfoort vanaf het water lijkt nog mooier. Tenslotte was er nog wat tijd om een terrasje mee te pikken.