Kasteel van MarnixOp zaterdag 27 augustus is er, na 2 jaar gedwongen uitstel,  terug onze jaarlijkse reis.

Na een gedwongen uitstel van twee jaar is het nu de beurt aan de Heemkundige Kring van Kinrooi om de gebruikelijke reis te organiseren en nodigen ze ook de leden van onze Kring uit om samen een verrassend dag Scheldeland in Klein­-Brabant te beleven. Deze uitstap is gepland op zaterdag 27 augustus 2022.

Deze schilderachtige streek omvat de gemeenten Puurs, Sint-Amands, Bornem, Weert en Mariekerke. Deze prachtige regio werd uitgekozen omdat we vermoe­den dat het voor velen van ons een onbekend terrein is als een van de negentien toeristische regio’s van Vlaanderen.

Sommigen zullen zich nog wel Antje De Boeck en Jo De Meyere in die prachtige TV-serie “Stille Waters” uit het jaar 2001 herinneren. Maar de echte hoofrollen zijn er weggelegd voor de machtige Schelde, de veerboten en het poëtisch landschap.